Home » API-integratie

INTEGREER PRIJSGEGEVENS IN JE E-COMMERCE PLATFORM OF ERP-SYSTEEM

Integraties

De prijsgegevens van Dealavo kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met de populairste e-commerceplatforms en ERP-systemen.

Er zijn 2 belangrijke integratiemogelijkheden:

  • Via onze API;
  • Rechtstreekse integratie in het ERP-systeem of winkelplatform.

 

Automatiseer je prijzen!

Integratie via onze API

Prijsgegevens kunnen in het systeem worden geïntegreerd via onze API.

API-documentatie is beschikbaar na het inloggen in het gedeelte “Bestanden”. Je kunt ook toegang krijgen tot alle gegevens via links die we delen. De eerste bevat actuele informatie uit de markt en de tweede – een geoptimaliseerde productfeed.

Als je meer details nodig hebt – neem dan contact met ons op via onze chat of via het contactformulier.

 

Probeer Dealavo!

Wat is een productfeed?

Een productfeed is een lijst met producten die is opgesteld op basis van de vereisten van het platform waarvoor hij is gemaakt. Technisch gezien is het een bestand dat attributen bevat van alle of geselecteerde producten uit het aanbod van de online winkel. Je moet informatie opnemen over de producten die je wilt presenteren op Google Shopping, Amazon, Dealavo enz.

Zo’n bestand heeft meestal een CSV- of XML-extensie en de structuur en de gegevens die het bevat, hangen rechtstreeks af van de marketingdoeleinden waarvoor het zal worden gebruikt. Het is de moeite waard om op te merken dat hoewel er een aantal populaire formaten zijn, elk platform zijn eigen specificaties en vereisten heeft – dus je moet deze altijd zorgvuldig controleren voordat je je feed voorbereidt.

Warum ein Produkt-Feed erstellen? Eine ordnungsgemäß vorbereitete Produktinformationsdatei ist der erste Schritt, um mit dem Verkauf von Produkten über Marktplätze oder Preisvergleichsdienste zu beginnen. Sie ist notwendig, um eine reibungslose Kommunikation zwischen dem Geschäft und der Plattform zu gewährleisten und eine korrekte Anzeige der Produkte und ihrer Preise zu ermöglichen. Auf diese Weise können sich die Kunden nicht nur auf der Website Ihres Geschäfts, sondern auch auf anderen Plattformen über Ihr Angebot informieren. Entscheidend ist, dass die Informationen, auf die sie stoßen, gültig sind.

 

Kontakt!

We monitoren de prijzen van je concurrenten

 

Productfeed – hoe maak je die?

Ten eerste moet de structuur van een productfeed afgestemd zijn op de geplande marketingactiviteiten en informatie bevatten over alle relevante productkenmerken. Ten tweede moet je er rekening mee houden dat de vereisten per platform kunnen verschillen – controleer dus altijd de specificaties van het gekozen platform. De belangrijkste punten worden hieronder besproken.

Het aanmaken van een bestand is echter niet voldoende. Je moet ervoor zorgen dat de productfeed altijd up-to-date is – het is immers normaal dat het assortiment en de prijzen aan bepaalde veranderingen onderhevig zijn. Regelmatige of zelfs dagelijkse updates van de productfeed zijn nodig om de promoties effectief te laten zijn. In veel gevallen kunnen de updates worden geautomatiseerd, maar soms is er ook handmatige tussenkomst nodig.

Bij het voorbereiden van het bestand is het ook de moeite waard om er extra informatie aan toe te voegen, zelfs als dit niet in de specificatie was opgenomen. Hoe meer gegevens je in de feed opneemt, hoe beter. Het is vooral de moeite waard om het aan te vullen met verschillende varianten van actieprijzen of om de best verkopende producten te benadrukken.

Om de kwaliteit van de feed te waarborgen, moeten alle attributen zoals afbeeldingen, titels en beschrijvingen uniek zijn. Dit is nodig om het product goed te laten scoren in de zoekmachine. Daarnaast helpen nauwkeurige producttitels en een aantrekkelijke presentatie van het aanbod om je te onderscheiden van de concurrentie. Dit is vooral belangrijk als je actief wilt zijn op prijsvergelijkingssites, waar de concurrentie erg sterk is.

Lees hier meer: Productfeed – wat is het en hoe moet het eruitzien?

 

Start prijsmonitoring!

Hoe werkt de integratie van prijsgegevens in een online winkel?

Hoe kun je de gegevens over prijsaanbevelingen integreren in een ERP-systeem of een winkel? Je moet de volgende stappen nemen:

  1. Bepaal het productassortiment waarvoor je monitoring en automatisering nodig hebt. Hiervoor moet je een afspraak maken met een vertegenwoordiger van Dealavo.

  2. Vervolgens moet je de prijsregels definiëren, die je helpen om prijzen in de winkel in te stellen (Bijvoorbeeld, in Amazon’s Top 3 productaanbiedingen staan zolang de marge 5% of meer is).

  3. De integratieopties instellen

    1. De eerste optie is om de Dealavo API te gebruiken om informatie over de aanbevolen prijzen te downloaden. Deze is gratis beschikbaar.

    2. De tweede optie is om gegevens van Dealavo rechtstreeks in je ERP-systeem of winkelplatform te integreren.

 

Plan je integratie!

Automatisch prijsbeheer – is het de moeite waard?

Automatisch prijsbeheer heeft veel voordelen. De belangrijkste zijn:

  • De mogelijkheid om meer winst te maken door de prijzen aan te passen aan de marktsituatie – Denk aan een winkel die een product verkoopt voor 100 USD, terwijl de concurrent het verkoopt voor 99,95 USD. In zo’n geval staan de aanbiedingen van de concurrentie hoger in de lijsten van prijsvergelijkingswebsites of marktplaatsen. Een kleine verandering in de prijs zou waarschijnlijk resulteren in een hoger aantal klanten, wat zich ook zou kunnen vertalen in een grotere winst. Je kunt je ook een omgekeerde situatie voorstellen – als een winkel de goedkoopste aanbieding heeft voor USD 100, terwijl niemand anders het product verkoopt voor minder dan USD 110, is de kans groot dat de verhoging van de prijs de winst van de winkel zou verhogen.

  • Tijdbesparing – dankzij de automatische prijsbepaling neemt het hele proces veel minder tijd in beslag en blijft het beperkt tot de controle van de resultaten.

  • Menselijke fouten vermijden – automatisering elimineert het risico op menselijke fouten. Het systeem baseert zijn beslissingen op vooraf gedefinieerde, optimale regels.

Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over automatische prijzen in een online winkel.

Automatiseer je prijzen!

FAQ

Kan ik mijn eigen software gebruiken met Dealavo?


Ja, je kunt de software die je voorheen gebruikte koppelen aan het Dealavo platform om de effectiviteit en onderhoudbaarheid te maximaliseren.

Is API verplicht?


Ja, als je gegevens uit de tool wilt implementeren in je systeem, is API-integratie een must.

Hoe vaak kan het systeem de prijzen in mijn winkel bijwerken volgens de prijsregels?


Dankzij het Dynamic Pricing-platform en alle verzamelde gegevens kan ons algoritme een prijs aanbevelen die de klant zal aantrekken en die je optimale winst garandeert. De update van het systeem kan zelfs een paar keer per dag plaatsvinden.

Welke input heeft Dealavo nodig?


Essentiële parameters zijn:
– productnaam,
– EAN (alleen tegenprijs),
– ASIN,
– GTIN.

Bruto aankoopprijs wordt ook sterk aanbevolen, omdat de gebruiker daarmee grenzen kan stellen aan voorgestelde prijzen op basis van een minimale marge of toeslag.

Waar doet Dealavo koersaanbevelingen?

Dealavo genereert bruto verkoopprijsadviezen volgens de door de klant ingestelde prijsregels en deelt deze in een bruto verkoopprijs voor het winkelveld.

Heb ik een tool voor dynamische prijsstelling nodig als ik niet de goedkoopste wil zijn?

We raden onze klanten ook niet aan om de goedkoopste te zijn. Er komt veel meer kijken bij prijsstelling dan alleen de goedkoopste zijn.

Prijs heeft een belangrijke functie in elk bedrijf. Een juiste prijs laat je groeien en maximaliseert je doelen (of dat nu omzet, winst, marktaandeel of zichtbaarheid is). Het is belangrijk om te begrijpen dat als je een duidelijk doel voor ogen hebt, er precies één optimale prijs is voor elk product op een bepaald moment. Elke afwijking van de optimale prijs op elk moment houdt je tegen om je doelen in de kortst mogelijke tijd te bereiken.

 

We zorgen voor een succesvolle samenwerking

 

  • Kasia, Customer Success Manager Kasia, Customer Success Manager
    Ik geloof dat betere relaties met klanten gelijk staan aan een groter succes voor beide partijen. Het geeft veel voldoening als ik een klant kan helpen zijn waarden met Dealavo te maximaliseren en zijn langetermijndoelen te bereiken.
  • Ola, Customer Success Ola, Customer Success
    Als het gaat om contact met klanten, is vriendelijkheid en een individuele benadering het belangrijkste – een poging om een sterke zakelijke relatie op te bouwen op basis van de behoeften van de klant. Bij Dealavo geven we om het succes van onze klanten en daarom doen we ons best om hun werk gemakkelijker te maken door accurate gegevens te leveren om het besluitvormingsproces te vereenvoudigen.
  • Kasia, Customer Success Kasia, Customer Success
    In mijn werk met klanten zijn de belangrijkste factoren een goede relatie en vertrouwen, zodat ik ze de werkelijke voordelen van de samenwerking kan laten zien. Het geeft enorm veel voldoening om samen oplossingen te implementeren en de klanten te helpen met hun dagelijkse werk en hun bedrijfsontwikkeling. Het is geweldig om ze te zien groeien.
  • Monika, Customer Success Monika, Customer Success
    Het leukste deel van mijn werk is het contact met mensen. Het geeft voldoening om de klanten te helpen en aan hun behoeften te voldoen. Ik vind het leuk om de “stem” van de klant te zijn bij Dealavo en te zorgen voor de constante groei van ons product. Gelukkige klant = gelukkige ik 🙂

Onze klanten