Home » Amazon Prijsopvolging

Waarom zou je beginnen met Amazon Price Tracking?

Amazon is nu het meest dominante bedrijf in de e-commerce branche met het grootste marktaandeel in de Verenigde Staten: 43% van de online verkopen en ongeveer 44% van alle zoekopdrachten naar producten in de VS. Maar de schaduwzijde is de harde concurrentie die acties kan ondernemen en het merkimago en de bedrijfsinkomsten negatief kan beïnvloeden. Het gebruik van functies zoals “Amazon prijsgeschiedenis” zal je behoeden voor genoemde praktijken.

Het mooie van Amazon is dat het heel eenvoudig is om er een prijstracker aan te koppelen. Steeds meer retailers doen wat ze kunnen om de concurrentie voor te blijven en daarom kan het hebben van Amazon prijshistorieken binnen handbereik een game changer zijn.

Meer informatie: Waarom zou je op Amazon verkopen? Een stap-voor-stap handleiding.

Door Amazon te monitoren krijg je een enorme kans om waardevolle kennis over de markt te vergaren die het zeker gemakkelijker maakt om de juiste prijskeuzes te maken en de juiste positie in e-commerce te kiezen. Met een betrouwbare Amazon prijsmonitoring tool kun je er ook achter komen wat je concurrentie doet zodat je effectief je eigen prijzen kunt bepalen. Het opzetten van een efficiënte software zal je ook voorzien van functies zoals prijswaarschuwingen, aanbiedingen voor beste deals en zal je duizenden uren besparen die je zou besteden aan het handmatig doen van dit alles.

Het is vooral belangrijk om Amazon-prijzen te volgen als je een fabrikant bent en afwijkingen wilt bepalen van MSRP-prijzen (adviesprijzen) in Europa. In de VS kunnen fabrikanten MAP-prijzen (minimumprijzen) afdwingen, waardoor het bijhouden van prijzen nog belangrijker wordt. Op deze manier kun je, door een betrouwbare Amazon prijstracker te gebruiken, jezelf beschermen tegen prijsonderbieding door andere fabrikanten en het verliezen van je marge. Op die manier blijven prijsdalingen niet onopgemerkt.

Meer informatie: Waarom verkoopt Amazon onder de MSRP-prijs?

Begin met het monitoren van prijzen!

De laagste prijs op Amazon – niet altijd de beste keuze

Pogingen om te concurreren met andere retailers op Amazon moeten categorisch worden weggelaten omdat het niet effectief is. Dat komt door de algoritmen en het prijsbeheersysteem waar veel winkeliers deel van uitmaken. Er kunnen prijsdalingen en prijsoorlogen ontstaan als verkopers proberen te concurreren door steeds lagere tarieven in te stellen voor hun klanten.

Je eigen marge verlagen om op hetzelfde niveau te komen als concurrenten zal niet het gewenste effect hebben en zal een negatieve invloed hebben op de bedrijfsfinanciën. Maar dankzij het bijhouden van de prijsgeschiedenis kun je prijswijzigingen van concurrenten in de gaten houden, je marge controleren en – last but not least – je online verkoopvolume verhogen. Met andere woorden – Amazon Price Tracker geeft je alle inzichten en prijswaarschuwingen zodat je beter kunt presteren dan je concurrenten zonder je marge te hoeven verlagen.

In plaats van te proberen de prijzen extreem te verlagen, is het ook beter om te focussen op het behouden van de klanttevredenheid en tegelijkertijd de marge van de detailhandelaar op een winstgevend niveau te houden. Om dit te ondersteunen, moeten retailers denken aan optimalisatie van de productiekosten, distributie, transport of uitgevoerde operaties. Makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je productprijzen en wijzigingen handmatig probeert bij te houden. Gebruik bij het instellen van Amazon-prijzen of een ander e-commerceplatform de Amazon price tracker-functie. Een app verrijkt met tools zoals waarschuwingen voor prijsdalingen, grafieken van de prijsgeschiedenis en meerdere handige rapporten zullen de prestaties van je pagina verbeteren dankzij de aantrekkelijke prijzen van je e-shops.

Probeer Dealavo – app voor het bijhouden van prijzen voor Amazon.

 

Probeer Dealavo!

sales-promotions

Overtredingen detecteren met Amazon Prijstrackers

Sommige Amazon veilingen zijn eigendom van verkopers die geen overeenkomst hebben. Ze bieden goederen aan die onder hun marktwaarde liggen en schenden de eerlijke concurrentie. Er zijn verschillende manieren om dit fenomeen te bestrijden, namelijk:

  • Aanmelden bij Brand Registry – het Amazon-register voor exclusieve distributeurs van bepaalde merken en diensten.
  • Onbevoegde wederverkopers opsporen en misbruik van MAP (in de VS) melden, detailhandelsprijzen suggereren of onbekende bedrijfsnamen melden.

Het is echter nauwelijks mogelijk om dergelijke overtredingen te ontdekken als je de productprijzen handmatig controleert. Dat is nog een reden waarom je het gebruik van de Amazon price tracking app zou moeten overwegen. Het opsporen en rapporteren van dit ongewenste gedrag van niet-geautoriseerde verkopers zal je helpen om je verkoopvolume te verhogen en hopelijk het risico op dergelijke marktschendingen op de lange termijn te minimaliseren, waardoor je tegelijkertijd geld en stress bespaart.

 

Begin met het volgen van prijzen!

distribution-report

We houden de prijzen van je concurrenten in de gaten

Amazon Prijstracker – denk buiten de Buy Box

De Koop Box is een speciale module aan de rechterkant van geselecteerde Amazon veilingen die gebruikt kan worden om een bepaald product te kopen. Deze functie is alleen beschikbaar voor bewezen Amazon verkopers met bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen. Meer dan 80% van de Amazon verkopen wordt gedaan via deze knop – dat betekent dat toegang tot de Buy Box een kans is om de verkoopresultaten aanzienlijk te verbeteren.

De positie van de Buy Box wordt altijd bepaald door het algoritme van Amazon dat andere veilingen met een vergelijkbaar product analyseert en de veiling met de beste prijs kiest, maar niet altijd met de laagste prijs. De Buy Box wordt normaal gesproken gebruikt voor nieuwe producten, maar nu kunnen er ook vaak gebruikte aanbiedingen in staan.

Onthoud: De beste prijs is niet altijd de laagste. Vooral als het gaat om Amazon product placement en on-page positionering.

Lees meer: Hoe win ik de Amazon Buy Box?

Het is veel goedkoper en eenvoudiger voor aanbieders van prijsmonitoringdiensten om alleen aanbiedingen met de Buy Box te monitoren. Met zo’n grote speler als Amazon is het echter noodzakelijk om het hele platform te monitoren om een volledig beeld te krijgen van de prijsschommelingen. Vertrouwen op onvolledige gegevens biedt slechts beperkte kennis van de prijzen en aanbiedingen op Amazon, en het maakt het ook moeilijk om nieuwe verkopers te identificeren. Dit betekent dat als je beslissingen neemt op basis van onvolledige informatie, de kans groot is dat je fouten maakt. Het gebruik van Amazon Price Tracker zoals Dealavo is een manier om dit te voorkomen.

Om de prijzen van Amazon producten effectief te volgen, moet je beginnen met het selecteren van een aanbieder van monitoring diensten die daadwerkelijk alle aanbiedingen die in de winkel worden geplaatst monitort. Bij Dealavo, bijvoorbeeld, voorzien we onze klanten van volledige informatie over alle Amazon veilingen, niet alleen die met de Buy Box. Het is als een alwetende browserextensie die je zowel tijd als geld bespaart.

Met Dealavo’s Amazon Price Tracker kun je prijsdalingen direct detecteren en adequaat reageren dankzij betrouwbare waarschuwingen. Kies voor Dealavo en bekijk andere functies voor prijsoptimalisatie. Amazon price tracker is een van de grootste troeven van Dealavo – online en offline prijs tracking is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Begin met het monitoren van prijzen!

pricing-strategies

Amazon Prijsgeschiedenis – houd altijd de prijzen bij

Amazon prijstrackers doen wonderen, maar toegang hebben tot de geschiedenis van producten is een volgende stap. Om een succesvolle e-commerceverkoper te worden, moet je altijd voorbereid zijn op mogelijke prijsdalingen en marktveranderingen. Tegenwoordig kan de prijs van je product drastisch veranderen, niet alleen op Black Friday, maar zelfs een paar keer per dag. Het bijhouden van Amazon productprijzen en het controleren van de prijsgeschiedenis van het product zal je helpen om hier achter te komen:

  • wanneer de prijs het hoogste niveau bereikt,
  • of een specifiek product echt goedkoper wordt tijdens de aanbiedingsperiode of dat de prijs hetzelfde blijft,
  • wat de laagste en hoogste prijs van een specifiek product was op de prijsgeschiedenisgrafieken

Er zijn veel manieren om de Amazon Prijsgeschiedenis te controleren, dus je hoeft het zeker niet met de hand te doen. Tegenwoordig kunnen winkeliers verschillende apps vinden die hen helpen bij het controleren van de prijsgeschiedenis. Eén daarvan is Keepa – een speciale Amazon Price Tracker.

Kom meer te weten: Prijsgeschiedenis van het product – hoe controleer je die?

Verkrijg grafieken met prijsgeschiedenis!

 

Hoe gebruik je Keepa voor productpromotie op Amazon?

Keepa is een platform voor het bijhouden van prijzen dat verkopers helpt bij het runnen van hun online business op Amazon, bijvoorbeeld door grafieken van de prijsgeschiedenis te bieden. Het is ook een van de meest betrouwbare en populaire tools onder de beschikbare prijstrackers van dit moment. De software monitort de populairste markten zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada, maar geeft je ook inzicht in de huidige marktsituatie in Brazilië of India.

Het platform bestaat uit drie hoofdsecties:

1. Keepaanbiedingen

Met Keepa Deals kun je een product zoeken om te volgen. Je kunt de inhoud filteren op categorie, deal type, prijs of kortingsbereik. Na het filteren krijg je verschillende functies zoals een Amazon product prijsgeschiedenis grafiek. Bovendien kun je dankzij deze functie browser- of e-mailmeldingen ontvangen wanneer er een prijsdaling plaatsvindt.

2. Keepa Track

On this page, you’ll find your tracking history and recent alerts, e.g. price drops alerts.

3. Keepa Gegevens

Hier vind je alle verzamelde informatie die je de kans geeft om een goede zakelijke beslissing te nemen en een winstgevende prijsstrategie toe te passen. Je kunt onder andere de volgende functies gebruiken:

  • Productzoeker: zoek elk product om te controleren,
  • Productviewer: importeer je productlijsten,
  • Bestsellerlijsten: hiermee kun je best verkopende producten vinden en filteren,
  • Top-seller lijst: controleer je sterkste concurrenten,
  • Categoriestructuur: helpt bij het organiseren van verzamelde gegevens,
  • Keepa’s API:  biedt een gedetailleerd overzicht van opgevraagde producten.

Probeer Dealavo – Keepa’s alternatief voor Amazon.

Probeer Dealavo!

Keepa alternatieven – vind een Amazon Price Tracker voor jou

Naast Keepa, dat een speciale Amazon Price Tracker is, zijn er tegenwoordig veel alternatieve apps die verkopers helpen bij productpromotie op Amazon. Hier zijn enkele eervolle vermeldingen onder de vele beschikbare prijstrackers:

1. Dealavo

Dealavo is een tool die prijsmonitoring biedt voor webshops en merken, volledig geïntegreerd met Amazon. Het is een online oplossing waarmee internetwinkels kunnen controleren tegen welke prijs hun concurrenten de producten verkopen die zij aanbieden. Een van de belangrijkste functionaliteiten van Dealavo is de mogelijkheid om de prijsgeschiedenis van een product te controleren. Dealavo maakt het ook mogelijk om de prijsgeschiedenis van een product te downloaden in een Excel-formulier, via API en het houdt je op de hoogte van marktveranderingen via e-mailwaarschuwingen. Met de extensie krijg je alle beste deals, laagste prijs suggesties, prijsgeschiedenis grafieken en nog veel meer handige functies.

Vraag een gratis demo aan!

2. CamelCamelCamel

Een van de populairste alternatieven van Keepa. Het belangrijkste dat CamelCamelCamel onderscheidt van andere prijstrackers is dat het helemaal gratis is. Naast de toegang tot Amazon prijsgeschiedenisgrafieken van talloze producten, stuurt de software je waarschuwingen per e-mail of (als je de prijzen anoniem wilt volgen) informeert het je over prijswijzigingen via RSS feed. Gratis en betrouwbare software voor prijsgeschiedenis – klinkt goed, toch?

3. Earny

Samen met de functionaliteiten die je misschien in Keepa of CamelCamelCamel vindt, laat Earny je van tevoren weten of de producten op je volglijst waarschijnlijk zullen veranderen of niet. Bovendien hoef je je bij Earny geen zorgen te maken dat je speciale aanbiedingen mist – met de cashbackfunctie krijg je geld terug als de prijs van je aankoop is gedaald.

Hoewel Earny geen gratis tool is, is de prijs nog steeds redelijk als we de mogelijkheden vergelijken met andere prijstrackers.

De software is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten en op de Chrome-browser.

4. Honey

Onze laatste vermelding is Honey – een browserextensie die compatibel is met Chrome, Firefox, Safari, Opera en Edge. Wat Honey onderscheidt van de andere Amazon prijstrackers is het gebruiksvriendelijke dashboard. Bovendien kun je er promo codes vinden voor elk artikel waarin je geïnteresseerd bent. Waarschuwingsfuncties zijn ook beschikbaar.

Neem contact met ons op!

Dealavo offers full integration with Amazon

Ben je geïnteresseerd in het verhogen van je verkopen op Amazon? Of misschien wil je wel bij de topverkopers in jouw branche horen? Probeer Dealavo!

Met de softwareoplossing voor e-commerce van Dealavo kun je niet alleen de prijzen op Amazon in de gaten houden, maar ook dynamische prijsregels instellen om je concurrenten in te halen. Het is geen geheim dat Amazon een prijsgeoriënteerd platform is. Daarom is het volgen van prijzen een must als je een succesvolle Amazon verkoper wilt zijn. Het is niet eenvoudig om de best passende software te kiezen uit de vele prijstrackers, maar het zal zeker een grote rol spelen in je mogelijke succes op Amazon.

Dankzij een dubbele verificatie door onze Machine Learning algoritmes garanderen wij de hoogste datakwaliteit. Bovendien kun je met Dealavo verschillende productpagina’s in de gaten houden, niet alleen die van BuyBox.

Zonder twijfel is Amazon de beste marktplaats voor e-commerce verkopers wereldwijd. Probeer Price Tracker Dealavo en verhoog je verkoopvolume met onze Amazon Price Tracking App!

Probeer Dealavo!

FAQ

Welke landen kunnen worden gemonitord met Dealavo?


Met Dealavo Prijstool Software kunnen we prijzen volgen in elk land dat je ons vraagt. Onze prijstracker werkt efficiënt in elke markt.

Hoeveel kost Dealavo?


Bij Dealavo betaal je alleen voor de prijsmonitoring van de producten die je volgt. Onze serviceprijzen worden individueel besproken, omdat deze afhankelijk zijn van het volume van je assortiment en het bewakingsbereik. Er is geen universele prijs, maar maak je geen zorgen, je zult niet teleurgesteld worden. We bieden een proefperiode van 7 dagen en nadat je de productfeed aan ons hebt overhandigd, maken we meteen je account aan, zodat je ter plekke kunt beginnen met je eerste analyse.

Wat gebruikt Dealavo om prijzen te controleren?


Dealavo Prijsopvolgingstool houdt de prijzen bij met behulp van vele methoden. De belangrijkste factoren voor het volgen van prijzen zijn productnamen, EAN-codes, GTIN-codes, ASIN-codes en nog veel meer.

Door het gebruik van verschillende tracking tools kan Dealavo de prijzen zo nauwkeurig mogelijk bijhouden.

Controleert Dealavo verschillende formaten producten?


Ja, met Dealavo Pricing Tool kunnen bedrijven producten van verschillende formaten bijhouden.

Hoe vaak werkt Dealavo de prijzen bij?

Dealavo staat bekend als een van de snelst werkende prijstraceerwebsites op de markt. Als de prijstool toegang heeft tot vaak bijgewerkte informatie, kunnen gegevens elke 15 minuten worden bijgewerkt. Op die manier heb je direct toegang tot alle prijsdalingen en marktveranderingen.

Hoe waarborgt Dealavo de hoge kwaliteit van de gegevens?


Voor het bijhouden van prijzen moet nauwkeurige en actuele informatie worden verzameld. Elk foutje in de gegevens kan het bedrijf negatief beïnvloeden.

Daarom gebruiken we bij Dealavo dubbele gegevensverificatie. Ons prijs tracking platform maakt niet alleen gebruik van Machine Learning algoritmes
om alle informatie te verifiëren, maar het biedt ook handmatige kwaliteitscontrole verificatie.

We zorgen voor een succesvolle samenwerking

  • Kasia, Customer Success Manager Kasia, Customer Success Manager
    Ik geloof dat betere relaties met klanten gelijk staan aan een groter succes voor beide partijen. Het geeft veel voldoening als ik een klant kan helpen zijn waarden met Dealavo te maximaliseren en zijn langetermijndoelen te bereiken.
  • Ola, Customer Success Ola, Customer Success
    Als het gaat om contact met klanten, is vriendelijkheid en een individuele benadering het belangrijkste – een poging om een sterke zakelijke relatie op te bouwen op basis van de behoeften van de klant. Bij Dealavo geven we om het succes van onze klanten en daarom doen we ons best om hun werk gemakkelijker te maken door accurate gegevens te leveren om het besluitvormingsproces te vereenvoudigen.
  • Kasia, Customer Success Kasia, Customer Success
    In mijn werk met klanten zijn de belangrijkste factoren een goede relatie en vertrouwen, zodat ik ze de werkelijke voordelen van de samenwerking kan laten zien. Het geeft enorm veel voldoening om samen oplossingen te implementeren en de klanten te helpen met hun dagelijkse werk en hun bedrijfsontwikkeling. Het is geweldig om ze te zien groeien.
  • Monika, Customer Success Monika, Customer Success
    Het leukste deel van mijn werk is het contact met mensen. Het geeft voldoening om de klanten te helpen en aan hun behoeften te voldoen. Ik vind het leuk om de “stem” van de klant te zijn bij Dealavo en te zorgen voor de constante groei van ons product. Gelukkige klant = gelukkige ik 🙂

Onze klanten