Home » Idealo-bewaking

Wat is Idealo?

Idealo onderscheidt zich als een vooraanstaand prijsvergelijkingsplatform en e-commerce engine en komt oorspronkelijk uit Duitsland in 2000. Het dient als een belangrijke bron voor consumenten in heel Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk en Spanje. Met zijn intuïtieve interface stelt Idealo gebruikers in staat om producten te selecteren op basis van prijs, beoordelingen en rangschikking, waardoor het besluitvormingsproces wordt gestroomlijnd temidden van fluctuerende prijswaarden bij verschillende retailers.

Diverse factoren dragen bij aan prijsverschillen op e-commerce platforms, zoals blijkt uit onderzoek van ehandel.com. Met name de prijzen voor specifieke elektronische goederen variëren afhankelijk van het land van herkomst van de verkoper. Idealo biedt een oplossing en stelt consumenten in staat om de meest concurrerende prijzen op de markt te vinden, waardoor ze zowel besparen als tijd besparen.

Voor Idealo is het van het grootste belang dat de gegevens accuraat zijn. Dit wordt bereikt door een nauwgezette mix van website screen scraping en CSV-bestanden. Deze zorgvuldige aanpak zorgt voor een robuuste en betrouwbare database, versterkt door een geautomatiseerd matchingsysteem en een toegewijd team van content curatoren.

Idealo maakt niet alleen prijsvergelijkingen mogelijk, maar biedt ook een uitgebreide reeks functies, waaronder een tracker voor de prijsgeschiedenis, prijswaarschuwingen en prijsregels. De gebruiksvriendelijke interface strekt zich uit tot de Idealo Prijsvergelijking App, die naadloze toegang biedt tot het aanbod van het platform onderweg. Of het nu gaat om de jacht op de beste deals of het bijhouden van marktveranderingen, Idealo blijft de go-to bestemming voor liefhebbers van online winkelen die op zoek zijn naar de laagste prijzen en de meest verleidelijke deals.

Lees meer: Waar controleer je de prijzen van elektronicaproducten? Amazon, Google Shopping en Idealo analyse.

 

Lees meer!

assortment-report

Waarom zou je verkopen op Idealo?

In het huidige landschap van moordende concurrentie tussen e-commerce platforms is de rivaliteit tussen giganten als Amazon en Google Shopping voelbaar. Toch komt Idealo te midden van deze felle strijd naar voren als een opvallende keuze, die een groot aantal voordelen biedt die aandacht verdienen:

  1. Gebruiksvriendelijke interface: Hoewel winstgevendheid en geavanceerde functies cruciaal zijn, kan het navigeren door complexe accountbeheersystemen ontmoedigend zijn. Idealo vereenvoudigt dit proces met zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, zodat u alles wat u nodig hebt met één klik bij de hand hebt.
  2. Geavanceerd filteren en rangschikken: Idealo blinkt uit in het helpen van consumenten, niet alleen bij het vinden van producten, maar ook bij het maken van weloverwogen beslissingen op basis van betrouwbare feedback van medekopers. De robuuste filter- en rangschikkingssecties verbeteren de winkelervaring, waardoor je met meer vertrouwen aankopen kunt doen.
  3. Geen aanbiedingskosten: Idealo bevordert een gelijk speelveld door geen inschrijfkosten in rekening te brengen, waardoor eerlijke concurrentie tussen verkopers wordt gestimuleerd. Dit beleid moedigt bedrijven van alle groottes aan om te bloeien zonder financiële belemmeringen.
  4. Klimaatneutraal beleid: In een tijdperk waarin milieuduurzaamheid van het grootste belang is, onderscheidt Idealo zich door haar inzet voor een klimaatneutraal beleid. Idealo geeft prioriteit aan ecologische verantwoordelijkheid en zorgt ervoor dat omzetgroei niet ten koste gaat van de natuurlijke wereld.

 

Probeer Dealavo!

 

allegro-sales

We houden de prijzen van je concurrenten in de gaten

Idealo Prijsmonitoring

Hoewel Idealo een gebruiksvriendelijk e-commerce platform is, moet je niet vergeten dat prijsbewaking cruciaal is om een succesvolle e-verkoper te worden.

Op Idealo hebben verkopers een paar mogelijkheden om de prijswijzigingen te volgen. Een daarvan is een tracking performance pixel. Daarnaast geven deze pixels de verkoper ook een volledige klantenhistorie van activiteiten, die bijvoorbeeld nuttig kan zijn om de prijsstrategie in de toekomst te verbeteren.

Om het verkoopvolume te verbeteren en concurrenten in de gaten te houden, raden we ook het gebruik van moderne monitoring automation tools aan, zoals Dealavo. Het is een platform dat gebruik maakt van technisch geavanceerde algoritmen om de prijzen van producten van de door de klant gekozen websites te vergelijken. De door de tool verzamelde gegevens worden vervolgens gepresenteerd in de vorm van duidelijke, kant-en-klare rapporten die zelfs elke 15 minuten worden bijgewerkt.

Op deze manier krijg je een compleet beeld van de Europese e-commercemarkt, zonder dat je handmatig honderden websites of productsites hoeft te controleren.

Met de Idealo prijsvergelijkingsapp krijgen shoppers toegang tot realtime prijsvergelijkingen, historische gegevens en prijswaarschuwingen. Of het nu gaat om het volgen van marktveranderingen, het zoeken naar de laagste prijs of de beste deals, de uitgebreide vergelijkingsportalen van Idealo zorgen ervoor dat consumenten precies vinden wat ze nodig hebben tegen de best mogelijke prijs. Winkelen wordt niet alleen een transactie, maar een ervaring op maat van de ervaren consument.

 

Begin met het monitoren van prijzen!

Idealo Prijs Automatisering

Een van de belangrijkste tools die je moet gebruiken bij het monitoren van prijzen op Idealo is ongetwijfeld dynamic pricing. Met Dealavo kun je niet alleen prijzen bijhouden, maar ze ook automatisch aanpassen aan de marktomstandigheden op basis van vooraf gedefinieerde regels. In deze situatie, wanneer de prijs van de concurrentie daalt, wordt jouw aanbod onmiddellijk aangepast aan de prijsverandering. Op deze manier kan uw e-shop het concurrentievoordeel behouden zonder extra inspanning en kunt u eenvoudig de marges controleren en zo uw winst verhogen.

Idealo komt naar voren als een verfrissend alternatief. Het intuïtieve platform vereenvoudigt de complexiteit van accountbeheer en maakt het toegankelijk voor shoppers van elk niveau. Het biedt meer dan alleen gebruiksgemak. Met geavanceerde filter- en rangschikkingsfuncties kunnen shoppers met vertrouwen door een zee van producten navigeren, vertrouwend op de meningen van medeconsumenten. En omdat er geen noteringskosten in rekening worden gebracht, bevordert Idealo een gelijk speelveld, zodat kleine verkopers kunnen concurreren met de giganten in de branche.

Automatiseer je prijzen!

Dealavo & Idealo – API-integratie voor e-commerce retailers

Dealavo prijsmonitoring tool kan eenvoudig worden geïntegreerd met Idealo via onze API. API documentatie is beschikbaar na het inloggen in de “Bestanden” sectie. Je kunt ook toegang krijgen tot alle gegevens via de links die we delen. De eerste link bevat actuele informatie uit de markt en de tweede link is een geoptimaliseerde productfeed.

Probeer onze dynamische prijstool en stimuleer je verkoop!

Probeer het nu!

FAQ

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van Dealavo voor eigenaren van Idealo-winkels?


Ten eerste zult u de markt begrijpen – het volume, de dynamiek en de belangrijkste spelers.
Ten tweede zult u, door onmiddellijk te reageren op prijswijzigingen, uw concurrentiekracht vergroten.
We zullen u de beste prijs voor uw product aanbevelen.
Ook zullen we de bron van uw inkomstenveranderingen uitleggen.
Bovendien kunt u het begin van een prijzenoorlog op de markt herkennen.
Alle verstrekte gegevens kunnen eenvoudig worden geanalyseerd, wat u geld en tijd zal besparen.

Welke sites kunnen worden gemonitord met de Dealavo Prijsopvolgingssoftware?


We kunnen elke site volgen die je maar wilt.

Prijsvergelijkingswebsites, marktplaatsen of zelfs specifieke sites zoals Amazon of de sites van je concurrenten. Ons prijstracking platform kan ze allemaal met succes volgen

Welke landen kunnen worden gemonitord met Dealavo?


Met Dealavo Pricing Tool Software kunnen we prijzen volgen in elk land dat je ons vraagt.

Hoe vaak kan het systeem de prijzen in mijn winkel bijwerken volgens de prijsregels?


Dankzij het Dynamic Pricing-platform en alle verzamelde gegevens kan ons algoritme een prijs aanbevelen die de klant zal aantrekken en die je optimale winst garandeert. De update van het systeem kan zelfs een paar keer per dag plaatsvinden.

Wat gebruikt Dealavo om prijzen te controleren?


Dealavo Prijsopvolgingstool controleert prijzen met behulp van vele methoden. De belangrijkste factoren voor het volgen van prijzen zijn productnamen, EAN-codes, GTIN-codes, ASIN-codes en nog veel meer.

Door het gebruik van verschillende trackingtools kan Dealavo de prijzen zo nauwkeurig mogelijk bijhouden.

Controleert Dealavo verschillende formaten producten?

Ja, met Dealavo Pricing Tool kunnen bedrijven producten van verschillende formaten bijhouden.

We zorgen voor een succesvolle samenwerking

  • Kasia, Customer Success Manager Kasia, Customer Success Manager
    Ik geloof dat betere relaties met klanten gelijk staan aan een groter succes voor beide partijen. Het geeft veel voldoening als ik een klant kan helpen zijn waarden met Dealavo te maximaliseren en zijn langetermijndoelen te bereiken.
  • Ola, Customer Success Ola, Customer Success
    Als het gaat om contact met klanten, is vriendelijkheid en een individuele benadering het belangrijkste – een poging om een sterke zakelijke relatie op te bouwen op basis van de behoeften van de klant. Bij Dealavo geven we om het succes van onze klanten en daarom doen we ons best om hun werk gemakkelijker te maken door accurate gegevens te leveren om het besluitvormingsproces te vereenvoudigen.
  • Kasia, Customer Success Kasia, Customer Success
    In mijn werk met klanten zijn de belangrijkste factoren een goede relatie en vertrouwen, zodat ik ze de werkelijke voordelen van de samenwerking kan laten zien. Het geeft enorm veel voldoening om samen oplossingen te implementeren en de klanten te helpen met hun dagelijkse werk en hun bedrijfsontwikkeling. Het is geweldig om ze te zien groeien.
  • Monika, Customer Success Monika, Customer Success
    Het leukste deel van mijn werk is het contact met mensen. Het geeft voldoening om de klanten te helpen en aan hun behoeften te voldoen. Ik vind het leuk om de “stem” van de klant te zijn bij Dealavo en te zorgen voor de constante groei van ons product. Gelukkige klant = gelukkige ik 🙂

Onze klanten