Home » Offline prijsmonitoring

Online en offline prijzen – wat is het verschil?

Er zijn veel belangrijke verschillen tussen online en offline prijzen. Terwijl online prijzen in principe de prijzen zijn die in je e-store worden weergegeven en die elke 15 minuten kunnen worden bijgewerkt, zijn offline prijzen hoe producten in fysieke winkels worden geprijsd.

Is het mogelijk om zowel online als offline prijzen te volgen?

Het is niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk. Hoewel het in eerste instantie misschien niet zo lijkt, is het cruciaal dat je de prijzen van je concurrenten in de gaten houdt, zowel online als in kantoorboekhandels.

 

Lees meer!

google-shopping

Hoe controleer je offline prijzen?

Het bijhouden van offline prijzen lijkt misschien heel lastig. In werkelijkheid is alles wat je nodig hebt een prijstracking software die offline monitoring biedt.

Dealavo is zo’n software. Hiermee kun je zowel online als offline het assortiment en de prijzen van je concurrenten controleren. Dit betekent dat het alle relevante gegevens verzamelt van zowel online winkels als fysieke winkels.

Om volledig te kunnen profiteren van Offline Prijstracering, moet je:

  • Selecteer je belangrijkste concurrenten
  • Bepaal je merkimago
  • Bepaal een strategie voor het herzien en veranderen van je prijzen

 

Vraag een demo aan!

We houden de prijzen van je concurrenten in de gaten

 

Prijsinformatie en offline prijsmonitoring Reliance

Prijsinformatie speelt een grote rol in offline prijsbewaking. Als database kan prijsinformatie worden gemaakt voor offline concurrenten. Deze database is vooral gericht op de lokale gebieden en lokale klanten. Ten slotte moet het worden geïntegreerd met een retailmanagementsysteem met prijzen die uw stationaire concurrenten bieden voor hun goederen.

Het is vergelijkbaar met Pricing Intelligence voor Retailers omdat het helpt met prijsstrategieën en de optimalisatie ervan, zowel online als offline. Effectieve Software voor Prijsmonitoring voorziet bedrijven van betrouwbare gegevens over concurrentiebewegingen, zowel online als offline.

 

Probeer Dealavo!

Offline prijsoptimalisatie

Een goede strategie voor offline prijsoptimalisatie kan een enorme rol spelen bij zakelijk succes, omdat het een aanvulling is op de reeds verzamelde gegevens over online winkels. Tegenwoordig moeten e-commercemerken zich zowel op online als offline concurrenten richten en op beide stromen concurreren.

Om offline prijzen te optimaliseren, moet je een paar cruciale stappen volgen:

  • onderzoek doen naar concurrenten – het helpt om te begrijpen wiens prijzen en assortimentswijzigingen je moet monitoren
  • uw merk definiëren – dit is van vitaal belang voor het bepalen van een nauwkeurige prijsstrategie; het helpt ook bij het definiëren van uw doelen van het offline prijsmonitoringsproces
  • prijsinformatie

Begin met het volgen van prijzen!

Dealavo oplossingen voor offline prijsmonitoring

Dealavo is een modern platform voor offline prijsmonitoring dat gelijktijdige observatie van zowel e-shops als fysieke winkels mogelijk maakt. Dankzij Dealavo krijg je een volledig beeld van de prijzen op de markt, zowel schapprijzen als promotieprijzen. De verkregen gegevens kunnen worden vergeleken met interne gegevens of die van de concurrentie, zodat je de effectiviteit van de geïmplementeerde strategie kunt controleren en de richting van de optimalisatie kunt bepalen.

Als je meer wilt weten over prijsmonitoring, neem dan contact met ons op. Bij Dealavo laten we je de belangrijkste functies van ons platform zien en helpen we je bij het configureren om je te voorzien van belangrijke informatie voor jouw bedrijf.

 

Neem contact met ons op

dealavo

FAQ

Biedt Dealavo Offline Prijsmonitoring?


Ja. Dealavo biedt een zeer efficiënte Offline Prijsmonitoring functionaliteit omdat het verschillende e-stores ondersteunt. Dealavo biedt ook nauwkeurige gegevens over de offline distributie en assortimentsrapporten, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor e-brands die een volledig beeld willen hebben van hun concurrenten.

Moet ik extra betalen voor de functie Offline Prijsmonitoring?


Bij Dealavo betaal je alleen voor de prijsmonitoring van de producten die je volgt. Onze serviceprijzen worden individueel besproken, omdat deze afhankelijk zijn van het volume van je assortiment en het monitoringbereik. Er is geen universele prijs, maar maak je geen zorgen, je zult niet teleurgesteld worden. We bieden een proefperiode van 7 dagen aan en nadat je de productfeed aan ons hebt overhandigd, maken we meteen je account aan zodat je ter plekke kunt beginnen met je eerste analyse.

Hoe vaak kan het systeem de prijzen in mijn winkel bijwerken volgens de prijsregels?


Dankzij het Dynamic Pricing-platform en alle verzamelde gegevens kan ons algoritme een prijs aanbevelen die de klant zal aantrekken en die je optimale winst garandeert. De update van het systeem kan zelfs een paar keer per dag plaatsvinden.

Welke input heeft Dealavo nodig?


Essentiële parameters zijn:
– productnaam,
– EAN (alleen CounterPrice),
– product ID.

Bruto aankoopprijs wordt ook sterk aanbevolen, omdat de gebruiker dan grenzen kan stellen aan voorgestelde prijzen op basis van een minimale marge of toeslag.

Waar doet Dealavo koersaanbevelingen?

Dealavo genereert bruto verkoopprijsadviezen volgens de door de klant ingestelde prijsregels en deelt deze in een bruto verkoopprijs voor het winkelveld.

 

We zorgen voor een succesvolle samenwerking

 

  • Kasia, Customer Success Manager Kasia, Customer Success Manager
    Ik geloof dat betere relaties met klanten gelijk staan aan een groter succes voor beide partijen. Het geeft veel voldoening als ik een klant kan helpen zijn waarden met Dealavo te maximaliseren en zijn langetermijndoelen te bereiken.
  • Ola, Customer Success Ola, Customer Success
    Als het gaat om contact met klanten, is vriendelijkheid en een individuele benadering het belangrijkste – een poging om een sterke zakelijke relatie op te bouwen op basis van de behoeften van de klant. Bij Dealavo geven we om het succes van onze klanten en daarom doen we ons best om hun werk gemakkelijker te maken door accurate gegevens te leveren om het besluitvormingsproces te vereenvoudigen.
  • Kasia, Customer Success Kasia, Customer Success
    In mijn werk met klanten zijn de belangrijkste factoren een goede relatie en vertrouwen, zodat ik ze de werkelijke voordelen van de samenwerking kan laten zien. Het geeft enorm veel voldoening om samen oplossingen te implementeren en de klanten te helpen met hun dagelijkse werk en hun bedrijfsontwikkeling. Het is geweldig om ze te zien groeien.
  • Monika, Customer Success Monika, Customer Success
    Het leukste deel van mijn werk is het contact met mensen. Het geeft voldoening om de klanten te helpen en aan hun behoeften te voldoen. Ik vind het leuk om de “stem” van de klant te zijn bij Dealavo en te zorgen voor de constante groei van ons product. Gelukkige klant = gelukkige ik 🙂

Onze klanten