Home » Repricing

Repricing – hvad er det?

Repricing er simpelthen den kontinuerlige proces med at justere dine produkters priser, så de ikke er for lave eller for høje. For e-handelsmærker er hovedformålet med repricing at forblive konkurrencedygtig og altid være opdateret med forskellige markedsændringer.

Så enkel som repricing-metoden kan synes, bliver den nogle gange misforstået som at løbe efter bunden og altid fremstå som det billigste tilbud på markedet. Desuden kan det at være »altid den billigste« føre til farlige priskrige, hvor der ikke er nogen vinder.

 

Anmod om en demo!

Repricing – hvem skal have gavn af det?

Dybest set bør enhver virksomhed, der opererer på e-handelsmarkedet, drage fordel af at implementere repricing-metoden i sin struktur. Repricing er især nyttigt for e-butikker med en bred vifte af forskellige produkter.

Hvis du spekulerer på, hvilke fordele denne metode giver, så se på disse:

  • Højere fortjeneste – Repricing spotter muligheder for højere fortjeneste meget bedre, end nogen kunne gøre det manuelt. Desuden automatiserer den prisprocessen og justerer den efter givne omstændigheder som f.eks. manglende tilgængelighed i dine konkurrenters butikker.
  • Tidsbesparelser – At justere priserne manuelt er intet mindre end et mareridt og en rigtig energidræner. Vores system vil matche priserne i overensstemmelse hermed, og du kan altid kontrollere resultaterne af de seneste prisjusteringer i et gennemsigtigt panel.

 

Automatiser dine priser!

dell-comparative-prices

Hvordan fungerer repricing?

  1. Først skal du bestemme, hvilke produkter du vil bruge repricing til.
  2. Derefter skal du angive de regler, som priserne skal fastsættes efter (se nogle eksempler nedenfor). Du kan definere forskellige regler for forskellige produktkategorier, salgskanaler og lokationer.
  3. Baseret på data indsamlet fra markedet, ERP-systemer osv. vil systemet foreslå priser for din butik. Du kan vælge at få dine priser ændret automatisk baseret på Dealavos repricing-beregninger, men du kan også kræve, at hver foreslået ændring skal godkendes, før den anvendes på salgskanalerne.
  4. Det er også vigtigt at følge op på resultaterne af dine handlinger – det kan være en god idé at tjekke, om de regler, du bruger til at definere priserne, er optimale. Du kan også teste forskellige repricing-regler.

 

Prøv Dealavo!

Hvordan fungerer dynamisk prissætning (repricing)?

Vi overvåger dine konkurrenters priser – brug vores repricing-funktion!

Systeemintegratie voor herprijzen: Verbeter de flexibiliteit van uw bedrijf

Dealavo biedt integratie met winkelmachines, boekhoudplatforms en ERP-systemen. Bekijk de prijsmonitoring met het repricing-systeem en profiteer ervan.

Internetmotorbutikker og markedspladser

Repricing sikrer, at din webshop automatisk tilpasser sine priser til den generelle markedssituation.

Omlægning af priser i Google Shopping

Googles søgemaskine er det mest kraftfulde værktøj i verden, når det gælder om at søge efter specifikke produkter. Det er ikke underligt, at Google Shopping efter Amazon er den mest populære platform for kunder og forhandlere til at søge, sammenligne, købe og sælge.

Selvom Google Shopping tilbyder prissammenligningsfunktioner, promoverer motoren produkter fra virksomheder, der samarbejder med Google Corp i større skala. Ved at bruge et uafhængigt overvågnings- og prissammenligningsværktøj får du således et større og mere reelt billede af, hvordan markedet faktisk ser ud.

Som den næstmest populære platform er Google Shopping desuden en meget konkurrencepræget markedsplads for detailhandlere, især dem, der lige er begyndt at tilbyde deres produkter. Men det er ligegyldigt, om du er en erfaren forhandler eller en nybegynder – du bliver alligevel nødt til at reagere på dynamiske markedsændringer.

Det er her, repricing kommer ind i billedet. Med et ordentligt repricing-værktøj kan du spore priser, anvende strategier, indstille prisregler og reagere med det samme, når dine konkurrenters tilbud eller sortiment ændres.

Begynd at ændre priser!

google-shopping
 

Amazons nye priser

Amazon er nu den mest dominerende virksomhed i e-handelsbranchen og har den største markedsandel i USA med 43 % af onlinesalget og ca. 44 % af alle produktsøgninger i USA. Platformen giver mange muligheder, når det gælder om at øge salgsresultaterne eller få nye kunder. Men den mørke side er den hårde konkurrence, der kan gribe ind og påvirke brandets image og virksomhedens indtægter negativt.

Dealavos softwareløsning til e-handel giver dig ikke kun mulighed for at overvåge priserne på Amazon, men også for at indstille dynamiske prisregler, så du kan overhale dine konkurrenter. Det er ikke nogen hemmelighed, at Amazon er en prisorienteret platform. Derfor er det simpelthen et must at starte med prisovervågning, hvis du vil være en succesfuld Amazon-leverandør.

By using repricing you can control your margin and increase sales volume on Amazon easily and error-free. Try out Dealavo to implement price optimization in your e-store.

På grund af en dobbelt verifikation udført af vores maskinlæringsalgoritmer garanterer vi at levere reel værdi gennem den højeste datakvalitet. Desuden giver Dealavo dig mulighed for at overvåge forskellige produktsider, ikke kun dem, der er inkluderet i BuyBox.

Ved at bruge repricing kan du kontrollere din margin og øge salgsvolumen på Amazon nemt og fejlfrit. Prøv Dealavo for at implementere prisoptimering i din e-butik.

Prøv Dealavo!

Ny prissætning på eBay

Med over 150 millioner aktive brugere er eBay stadig en af de største markedspladser og det største auktionswebsted. Ifølge statistikkerne er eBay:

  • Tilbyder over 1,5 milliarder annoncer
  • Genererede 10,2 milliarder USD i omsætning i 2020
  • Har over 109 millioner besøgende hver måned
  • Er populær på flere markeder, herunder USA, Canada, Australien, Frankrig, Italien, Tyskland og Spanien

Derfor er det også et godt sted for din virksomhed at komme ind. Ikke desto mindre skal du stadig huske at overvåge og optimere din prissætning. På den måde sikrer du tilstrækkelig fortjeneste og god eksponering af dine annoncer. Men det er rollen for Dealavo. Med vores repricing-funktion kan du indstille foruddefinerede regler, f.eks. for at dit produkt skal være synligt i TOP5 i en bestemt produktkategori på eBay. Og fordi vores platform bruger AI-drevne algoritmer, er det hele automatiseret.

Anmod om en demo!

Software til ny prissætning

Når det drejer sig om at drive en e-handelsvirksomhed, er det et must at bruge repricing-software. Repricing-værktøjet hjælper dig med:

  • at identificere prisudsving,
  • planlægge og implementere prisstrategier,
  • fastsættelse af prisregler,
  • prisautomatisering,
  • øge din fortjeneste,kontrol af marginen,
    og meget mere…

 

Prøv det, og få din virksomhed til at vokse.

 

Prøv at ændre prisen!

 

Hvilke regler for prisautomatisering kan bruges?

Reglerne for automatisk prisfastsættelse afhænger ofte af den pågældende branche, virksomhed eller salgskanal. Nedenfor har vi givet eksempler på de mest populære regler:

  • TOP 3 på den pågældende platform – brug denne regel til at blive inkluderet blandt de første 3 tilbud i en bestemt salgskanal, f.eks. i Google Shopping.
  • Mellem to konkurrenter – reglen giver mulighed for automatisk prisfastsættelse mellem de valgte konkurrenter.
  • Under/over udvalgte numeriske attributter – denne mulighed giver mulighed for at indstille målfortjenesten som et specifikt beløb eller en procentdel (f.eks. skal den angivne produktpris indeholde en margin på mindst 5 %).
  • Under/over udvalgte konkurrenter – hvis vi bruger denne regel, vil algoritmen generere lavere eller højere priser end vores udvalgte konkurrenters priser.
  • Forøg/formindsk med et bestemt beløb/procentdel – denne mulighed giver dig mulighed for at formindske prisen med et bestemt beløb eller en bestemt procentdel inden for en bestemt tidsperiode. Det betyder, at prisen på et produkt f.eks. vil blive reduceret med 1 PLN hver tredje dag.

 

Start prisovervågning!

Yderligere regler for automatisering af priser

  • Efter omkostninger – denne regel er baseret på »cost-plus«-metoden.
  • Baseret på konkurrenternes markedsposition – hvis du bruger denne mulighed, vil priserne på produkterne være baseret på dine konkurrenters markedsposition. Du kan f.eks. fastsætte priser, der er højere end dem, der tilbydes af den billigste konkurrent.
  • Lav lagerbeholdning – denne mulighed er meget nyttig i forbindelse med udsolgte produkter og udsalg; den giver mulighed for automatisk prisnedsættelse, indtil lagerbeholdningen er lav.
  • Profitoptimering – AI og udforskning – denne regel er særlig interessant. Den giver dig mulighed for at få optimeret dine priser ved hjælp af kunstig intelligens (AI). Algoritmen lærer af de indsamlede data og tilpasser priserne til markedsforholdene på den mest optimale måde.

 

Kontakt os!

Use Case

Use Case’en beskriver, hvordan vi administrerede repricing-systemet på et meget konkurrencepræget marked for forbrugerelektronik.

Vores repricing-system kan optimere priserne, så vores kunders produkter er blandt de 5 billigste tilbud på Amazon, så længe marginen ikke er lavere end en bestemt procentdel. Hvis denne regel ikke kan opfyldes, anvendes en anden regel, der sikrer, at produktet ikke er det dyreste produkt på platformen (også i dette tilfælde er der en specifik grænse).

I første omgang anvendte vores kunde kun denne regel på én produktgruppe og brugte andre regler til andre kategorier. Takket være A/B-tests af repricing-regler fandt kunden imidlertid ud af, at den beskrevne prisfastsættelsesmetode gav de bedste resultater, og de besluttede at bruge dem til en bredere vifte af produkter.

Du er måske også interesseret i de bedste sporingsværktøjer på markedet.

Se mere information om dynamisk prissætning på vores blog og

 

Prøv Dealavo!

FAQ

Hvor pålidelige er de data, som Dealavo indsamler?

I dataindsamling er forretningskvalitet et meget vigtigt emne. Det kan være meget dyrt for virksomheder at træffe beslutninger baseret på forkerte data. På den anden side kan det være ekstremt omkostningsineffektivt at bruge ressourcer på at indsamle, rense og behandle masser af data uden at forstå deres betydning for forretningsbeslutningerne.

I Dealavo sørger vi for, at de data, vi leverer, hjælper vores kunder med at nå deres forretningsmål, og vi kan garantere det under SLA. For at sikre, at du får den kvalitet, du forventer, kan vi bruge 3 frameworks:

automatisk datarensning – Machine Learning og Natural Language Processing-algoritmer – laveste pris, men højeste fejlrate
manuel datarensning – alle datapunkter verificeres manuelt af vores QA/Data Cleaning-medarbejdere – højeste pris og højeste kvalitet
hybrid – Algoritmer + menneskelige operatører – acceptabel kvalitet til en konkurrencedygtig pris
Hos Dealavo er vi meget ærlige omkring datakvalitet, og vi hjælper dig med at beslutte, hvilken løsning og ramme der passer bedst til dine behov.

Hvorfor skal jeg bruge Dealavo, når jeg kan indsamle alle data manuelt?

Sammenlignet med manuelle processer er Dealavo meget hurtigere og sparer dig tid og penge. I de fleste typiske situationer vil Dealavo sandsynligvis også være mindre fejlbehæftet end manuelt arbejde, da vi er specialiserede på dette område.

Vi har udviklet tilpassede backoffice-værktøjer, algoritmer og strømlinede processer for at sikre, at du har data af god kvalitet til tiden.
Desuden er dataindsamling kun begyndelsen – du har brug for forretningsindsigt og støtte til beslutningstagning, ikke data.

Hvor ofte kan systemet opdatere priserne i min butik i henhold til prisreglerne?


Takket være Dynamic Pricing-platformen og alle de indsamlede data kan vores algoritme anbefale en pris, der vil tiltrække kunden og garantere optimal fortjeneste. Systemopdateringen kan forekomme et par gange om dagen.

Hvilke input har Dealavo brug for?


Vigtige parametre er:
– produktnavn,
– EAN (kun CounterPrice),
– produkt-ID fra Woocommerce.

Bruttokøbspris anbefales også, da det giver brugeren mulighed for at sætte grænser for foreslåede priser baseret på en minimal margin eller markup.

Hvor anbefaler Dealavo aktiekursen?

Dealavo genererer anbefalinger til bruttodetailpriser i henhold til de prisregler, som kunden har fastsat, og deler dem i en bruttodetailpris for butiksfeltet.

 

Vi sikrer et vellykket samarbejde

 

  • Kasia, Customer Success Manager Kasia, Customer Success Manager
    Jeg tror på, at bedre relationer med kunder er lig med større succes for begge parter. Det er meget tilfredsstillende, når jeg kan hjælpe en kunde med at maksimere sine værdier med Dealavo og nå sine langsigtede mål.
  • Ola, Customer Success Ola, Customer Success
    Når det drejer sig om kontakt med kunder, er det afgørende venlighed og en individuel tilgang – et forsøg på at opbygge et stærkt forretningsforhold baseret på kundens behov. Hos Dealavo bekymrer vi os om vores kunders succes, og derfor gør vi vores bedste for at gøre deres arbejde lettere ved at levere nøjagtige data, der forenkler beslutningsprocessen.
  • Kasia, Customer Success Kasia, Customer Success
    I mit arbejde med kunderne er de vigtigste faktorer gode relationer og tillid, så jeg kan vise dem de faktiske fordele ved samarbejdet. Det er enormt tilfredsstillende at implementere løsninger sammen og hjælpe kunderne med deres daglige arbejde såvel som deres forretningsudvikling. Det er fantastisk at se dem vokse.
  • Monika, Customer Success Monika, Customer Success
    Den bedste del af mit job er kontakten med mennesker. Det er tilfredsstillende at hjælpe kunderne og opfylde deres behov. Jeg nyder at være kundens »stemme« hos Dealavo og tage mig af den konstante vækst i vores produkt. Glad kunde = glad mig 🙂

Vores kunder