Home » Integrácia API

INTEGROVAŤ ÚDAJE O CENÁCH DO PLATFORMY ELEKTRONICKÉHO OBCHODU ALEBO SYSTÉMU ERP

Integrácie

Údaje o cenách ponúkané spoločnosťou Dealavo možno ľahko integrovať s najobľúbenejšími platformami elektronického obchodu a systémami ERP.

Existujú 2 hlavné možnosti integrácie:

  • Prostredníctvom nášho rozhrania API;
  • Priama integrácia do systému ERP alebo platformy obchodu.

 

Automatizácia tvorby cien!

Integrácia prostredníctvom nášho rozhrania API

Údaje o cenách možno do systému integrovať prostredníctvom nášho rozhrania API.

Dokumentácia API je k dispozícii po prihlásení do sekcie „Súbory“. Prístup ku všetkým údajom môžete získať aj prostredníctvom odkazov, ktoré zdieľame. Prvý obsahuje aktuálne informácie z trhu a druhý optimalizovaný produktový feed.

Ak potrebujete viac informácií – kontaktujte nás na našom chate alebo pomocou kontaktného formulára.

 

Skúste Dealavo!

Čo je to podávanie produktov?

Produktový kanál je zoznam produktov pripravený na základe požiadaviek platformy, pre ktorú bol vytvorený. Z technického hľadiska ide o súbor, ktorý obsahuje atribúty všetkých alebo vybraných produktov z ponuky internetového obchodu. Mali by ste doň zahrnúť informácie o tých produktoch, ktoré chcete prezentovať v službe Google Shopping, Amazon, Dealavo atď.

Takýto súbor má zvyčajne príponu CSV alebo XML a jeho štruktúra a údaje, ktoré obsahuje, priamo závisia od marketingových účelov, na ktoré sa bude používať. Stojí za zmienku, že hoci existuje niekoľko populárnych formátov, každá platforma má svoje vlastné špecifikácie a požiadavky – preto by ste si ich mali pred prípravou svojho feedu vždy dôkladne overiť.

Prečo vytvoriť produktový kanál? Správne pripravený súbor s informáciami o produkte je prvým krokom na začatie predaja produktov prostredníctvom trhovísk alebo služieb porovnávania cien. Je potrebný na zabezpečenie bezproblémovej komunikácie medzi obchodom a platformou a na umožnenie správneho zobrazovania produktov a ich cien. Vďaka tomu sa zákazníci môžu dozvedieť o vašej ponuke nielen na webovej lokalite vášho obchodu, ale aj na rôznych platformách. Zabezpečenie toho, aby informácie, s ktorými sa stretávajú, boli platné, je veľmi dôležité.

 

Kontaktujte nás!

Monitorujeme ceny vašich konkurentov

 

Produktový kanál – ako ho vytvoriť?

V prvom rade by mala byť štruktúra produktového feedu v súlade s plánovanými marketingovými aktivitami a obsahovať informácie o všetkých relevantných atribútoch produktu. Po druhé, mali by ste mať na pamäti, že požiadavky sa môžu na jednotlivých platformách líšiť – preto by ste si mali vždy overiť charakteristiky špecifikácií pre vybranú platformu. Najdôležitejšie otázky rozoberieme nižšie.

Vytvorenie súboru však nie je všetko. Mali by ste sa uistiť, že produktový feed je vždy aktuálny – je predsa prirodzené, že sortiment a ceny podliehajú určitým zmenám. Aby boli akcie účinné, je potrebná častá alebo dokonca každodenná aktualizácia produktového feedu. V mnohých prípadoch sa aktualizácie dajú automatizovať – niekedy si však vyžadujú určité manuálne činnosti.

Pri príprave súboru je vhodné ho rozšíriť o ďalšie informácie, aj keď neboli uvedené v špecifikácii. Čím viac údajov do súboru zahrniete, tým lepšie. Oplatí sa ho doplniť najmä o rôzne varianty akciových cien alebo zvýraznenie najpredávanejších výrobkov.

Aby sa zabezpečila kvalita kanála, všetky atribúty, ako sú obrázky, názvy a popisy, by mali byť jedinečné. Je to potrebné na to, aby sa produkt dobre umiestnil vo vyhľadávači. Navyše presné názvy produktov a atraktívna prezentácia ponuky pomôžu vyniknúť medzi konkurenciou. Je to dôležité najmä vtedy, ak plánujete pôsobiť na stránkach na porovnávanie cien, kde je konkurencia silná.

 

Začnite sledovať ceny!

Ako funguje integrácia údajov o cenách v internetovom obchode?

Ako môžete integrovať údaje o odporúčaných cenách so systémom ERP alebo obchodom? Mali by ste urobiť nasledujúce kroky:

  1. Definujte rozsah produktov, pre ktoré potrebujete monitorovanie a automatizáciu. Na tento účel si musíte dohodnúť stretnutie so zástupcom spoločnosti Dealavo.

  2. Potom by ste mali definovať cenové pravidlá, ktoré vám pomôžu nastaviť ceny v obchode (Napríklad byť v ponuke Amazon Top 3 produktov, pokiaľ je marža 5 % alebo viac).

  3. Nastavenie možností integrácie:

    1. Prvou možnosťou je použiť rozhranie API služby Dealavo na prevzatie informácií o odporúčaných cenách. Je k dispozícii bezplatne.

    2. Druhou možnosťou je integrovať údaje zo služby Dealavo priamo do systému ERP alebo platformy obchodu.

 

Naplánujte si integráciu!

Automatické riadenie cien – oplatí sa to?

Automatické riadenie cien má mnoho výhod. Najdôležitejšie z nich sú:

  • Možnosť dosiahnuť vyšší zisk prispôsobením cien situácii na trhu – Predstavte si obchod, ktorý predáva výrobok za 100 USD, zatiaľ čo jeho konkurencia ho predáva za 99,95 USD. V takomto prípade sa ponuky konkurencie umiestňujú vyššie v zoznamoch webových stránok na porovnávanie cien alebo na trhoch. Malá zmena ceny by pravdepodobne viedla k väčšiemu počtu zákazníkov, čo by sa mohlo prejaviť aj vo väčšom zisku. Môžete si skúsiť predstaviť aj opačnú situáciu – ak má obchod najlacnejšiu ponuku za 100 USD, pričom nikto iný nepredáva výrobok za menej ako 110 USD, je veľká šanca, že zvýšenie ceny by zvýšilo zisk obchodu.
  • Úspora času – vďaka automatickému stanovovaniu cien celý proces trvá oveľa kratšie a obmedzuje sa na kontrolu výsledkov.
  • Vyhnutie sa ľudským chybám – automatizácia eliminuje riziko ľudskej chyby. Systém zakladá svoje rozhodnutia na vopred definovaných, optimálnych pravidlách.

Ak chcete získať viac informácií o automatickom oceňovaní v internetovom obchode, kontaktujte nás.

Automatizácia tvorby cien!

FAQ

Môžem so službou Dealavo používať vlastný softvér


Áno, softvér, ktorý ste používali predtým, môžete prepojiť s platformou Dealavo, aby ste maximalizovali efektivitu a udržiavateľnosť.

Je API povinné?


Áno, ak chcete implementovať údaje z nástroja do svojho systému, integrácia API je nevyhnutná.

Ako často dokáže systém aktualizovať ceny v mojom obchode podľa cenových pravidiel?


Vďaka platforme Dynamic Pricing a všetkým zhromaždeným údajom vám náš algoritmus môže odporučiť cenu, ktorá klienta zaujme a zaručí vám optimálny zisk. K aktualizácii systému môže dochádzať aj niekoľkokrát denne.

Aké vstupy potrebuje spoločnosť Dealavo?


Základné parametre sú:
– názov produktu,
– EAN (iba CounterPrice),
– ASIN,
– GTIN.

Veľmi sa odporúča aj hrubá nákupná cena, pretože umožňuje používateľovi nastaviť limity navrhovaných cien na základe minimálnej marže alebo prirážky.

Kde sa nachádza odporúčanie ceny akcií Dealavo?

Dealavo generuje odporúčania hrubých maloobchodných cien podľa cenových pravidiel nastavených klientom a zdieľa ich v hrubej maloobchodnej cene pre oblasť obchodu.

Potrebujem dynamický cenový nástroj, ak sa nesnažím byť najlacnejší?

Našim zákazníkom tiež neodporúčame, aby boli najlacnejší. Pri tvorbe cien ide o oveľa viac ako len o to, aby ste boli najlacnejší.
Cena má v každom podnikaní dôležitú funkciu. Správna cena vám umožňuje rásť a maximalizovať vaše ciele (či už ide o príjmy, zisk, podiel na trhu alebo zviditeľnenie). Je dôležité pochopiť, že ak máte jasne stanovený cieľ, potom pre každý produkt v danom čase existuje presne jedna optimálna cena. Každá odchýlka od optimálnej ceny v každom okamihu vám bráni v dosiahnutí vašich cieľov v čo najkratšom čase.

 

Zabezpečujeme úspešnú spoluprácu

 

  • Kasia, Customer Success Manager Kasia, Customer Success Manager
    Verím, že lepšie vzťahy s klientmi znamenajú väčší úspech pre obe strany. Je pre mňa veľkým zadosťučinením, keď môžem klientovi pomôcť maximalizovať jeho hodnoty s Dealavo a dosiahnuť jeho dlhodobé ciele.
  • Ola, Customer Success Ola, Customer Success
    Pri kontakte s klientmi je rozhodujúca láskavosť a individuálny prístup – snaha vybudovať pevný obchodný vzťah založený na potrebách klienta. V spoločnosti Dealavo nám záleží na úspechu našich klientov, preto robíme všetko pre to, aby sme im uľahčili prácu poskytovaním presných údajov, ktoré zjednodušujú proces rozhodovania.
  • Kasia, Customer Success Kasia, Customer Success
    Pri mojej práci s klientmi sú najdôležitejšie dobré vzťahy a dôvera, aby som im mohol ukázať skutočné výhody spolupráce. Je pre mňa obrovským zadosťučinením spoločne realizovať riešenia a pomáhať klientom pri ich každodennej práci, ako aj pri rozvoji ich podnikania. Je úžasné sledovať ich rast.
  • Monika, Customer Success Monika, Customer Success
    Najobľúbenejšou časťou mojej práce je kontakt s ľuďmi. Je uspokojujúce pomáhať klientom a napĺňať ich potreby. Baví ma byť „hlasom“ klienta v spoločnosti Dealavo a starať sa o neustály rast nášho produktu. Spokojný klient = spokojný ja 🙂

Naši klienti