Home » Monitorovanie cien offline

Online a offline ceny – aký je medzi nimi rozdiel?

Medzi cenami online a offline je veľa zásadných rozdielov. Zatiaľ čo online ceny sú v podstate ceny, ktoré sa zobrazujú vo vašom e-shope a môžu sa aktualizovať každých 15 minút, offline ceny sú ceny produktov v kamenných obchodoch.

Je možné sledovať online aj offline ceny?

Je to nielen možné, ale aj potrebné. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, je veľmi dôležité, aby ste sledovali ceny svojich konkurentov na internete aj v papiernictvách.

 

Zistite viac!

google-shopping

Ako sledovať offline ceny?

Sledovanie cien offline sa môže zdať ako naozaj náročná práca. V skutočnosti však potrebujete iba softvér na sledovanie cien, ktorý umožňuje offline monitorovanie.

Dealavo je jedným z takýchto softvérov. Umožňuje vám kontrolovať sortiment a ceny vašich konkurentov online aj offline. To znamená, že zhromažďuje všetky relevantné údaje z online obchodov aj kamenných predajní.

Ak chcete naplno využívať sledovanie cien offline, musíte:

  • Vybrať svojich hlavných konkurentov
  • Definovať imidž vašej značky
  • Stanoviť stratégiu na preskúmanie a zmenu vašich cien

 

Vyžiadajte si demo!

Monitorujeme ceny vašich konkurentov

 

Cenové spravodajstvo a monitorovanie cien offline Reliance

Pri monitorovaní cien offline zohráva veľkú úlohu cenové spravodajstvo. Ako databázu možno vytvoriť cenové spravodajstvo pre offline konkurentov. Táto databáza sa zameriava najmä na miestne oblasti a miestnych klientov. Nakoniec by mala byť integrovaná so systémom riadenia maloobchodu s cenami, ktoré ponúkajú vaši stacionárni konkurenti za svoj tovar.
Je to podobné ako s cenovou inteligenciou pre maloobchodníkov, pretože pomáha s cenovou stratégiou a jej optimalizáciou v online aj offline rozsahu. Efektívny softvér na monitorovanie cien poskytuje podnikom spoľahlivé údaje o všetkých pohyboch konkurencie v online aj offline prostredí.

 

Skúste Dealavo!

Optimalizácia cien offline

Dobrá stratégia optimalizácie cien offline môže zohrávať obrovskú úlohu pri obchodnom úspechu, pretože dopĺňa už zhromaždené údaje o internetových obchodoch. V súčasnosti sa značky elektronického obchodu musia zamerať na online aj offline konkurenciu a súťažiť v oboch prúdoch.

Ak chcete optimalizovať offline ceny, musíte dodržať niekoľko zásadných krokov:

  • vykonať prieskum konkurencie – pomôže vám pochopiť, koho ceny a zmeny sortimentu by ste mali sledovať
  • definovať svoju značku – je to nevyhnutné z hľadiska stanovenia presnej cenovej stratégie; pomáha to aj pri definovaní cieľov procesu monitorovania offline cien
  • cenové spravodajstvo

 

Začnite sledovať ceny!

Dealavo Riešenia na monitorovanie cien offline

Dealavo je moderná platforma na sledovanie cien offline, ktorá umožňuje súčasné sledovanie e-shopov aj kamenných obchodov. Vďaka nej budete môcť získať úplný obraz o cenách na trhu, a to ako regálových, tak aj akciových. Získané údaje sú pripravené na porovnanie s internými údajmi alebo konkurenciou, čo vám umožní overiť účinnosť realizovanej stratégie a určiť smer jej optimalizácie.

Ak sa chcete dozvedieť viac o monitorovaní cien, kontaktujte nás. V Dealavo vám ukážeme kľúčové funkcie našej platformy a pomôžeme vám ju nakonfigurovať tak, aby vám poskytovala kľúčové informácie pre vaše podnikanie.

 

Kontaktujte nás

dealavo

FAQ

Poskytuje Dealavo monitorovanie cien offline?


Áno. Dealavo poskytuje veľmi efektívnu funkciu monitorovania cien offline, pretože podporuje rôzne e-shopy. Dealavo poskytuje aj presné údaje o offline distribúcii a sortimentné prehľady, čo z neho robí komplexné riešenie pre e-značky, ktoré chcú mať úplný prehľad o svojich konkurentoch.

Musím za funkciu monitorovania cien offline platiť navyše?


V Dealavo platíte len za sledovanie cien produktov, ktoré sledujete. Ceny našich služieb sú dohodnuté individuálne, pretože závisia od objemu vášho sortimentu a rozsahu monitorovania. Univerzálna cena neexistuje, ale nebojte sa, nebudete sklamaní. Ponúkame 7-dňovú skúšobnú lehotu a po odovzdaní produktového feedu nám okamžite zriadime váš účet, aby ste mohli začať prvú analýzu hneď na mieste.

Ako často môže systém aktualizovať ceny v mojom obchode podľa cenových pravidiel?


Vďaka platforme Dynamic Pricing a všetkým zhromaždeným údajom vám náš algoritmus môže odporučiť cenu, ktorá klienta zaujme a zaručí vám optimálny zisk. K aktualizácii systému môže dochádzať aj niekoľkokrát denne.

Aké vstupy potrebuje spoločnosť Dealavo?


Základné parametre sú:
– názov produktu,
– EAN (iba CounterPrice),
– ID výrobku.

Veľmi sa odporúča aj hrubá nákupná cena, pretože umožňuje používateľovi nastaviť limity navrhovaných cien na základe minimálnej marže alebo prirážky.

Kde sa nachádza odporúčanie ceny akcií Dealavo?

Dealavo generuje odporúčania hrubých maloobchodných cien podľa cenových pravidiel nastavených klientom a zdieľa ich v hrubej maloobchodnej cene pre oblasť obchodu.

 

Zabezpečujeme úspešnú spoluprácu

 

  • Kasia, Customer Success Manager Kasia, Customer Success Manager
    Verím, že lepšie vzťahy s klientmi znamenajú väčší úspech pre obe strany. Je pre mňa veľkým zadosťučinením, keď môžem klientovi pomôcť maximalizovať jeho hodnoty s Dealavo a dosiahnuť jeho dlhodobé ciele.
  • Ola, Customer Success Ola, Customer Success
    Pri kontakte s klientmi je rozhodujúca láskavosť a individuálny prístup – snaha vybudovať pevný obchodný vzťah založený na potrebách klienta. V spoločnosti Dealavo nám záleží na úspechu našich klientov, preto robíme všetko pre to, aby sme im uľahčili prácu poskytovaním presných údajov, ktoré zjednodušujú proces rozhodovania.
  • Kasia, Customer Success Kasia, Customer Success
    Pri mojej práci s klientmi sú najdôležitejšie dobré vzťahy a dôvera, aby som im mohol ukázať skutočné výhody spolupráce. Je pre mňa obrovským zadosťučinením spoločne realizovať riešenia a pomáhať klientom pri ich každodennej práci, ako aj pri rozvoji ich podnikania. Je úžasné sledovať ich rast.
  • Monika, Customer Success Monika, Customer Success
    Najobľúbenejšou časťou mojej práce je kontakt s ľuďmi. Je uspokojujúce pomáhať klientom a napĺňať ich potreby. Baví ma byť „hlasom“ klienta v spoločnosti Dealavo a starať sa o neustály rast nášho produktu. Spokojný klient = spokojný ja 🙂

Naši klienti