Home » Sledování cen na Amazonu

Proč byste měli začít sledovat ceny na Amazonu?

Amazon je nyní nejdominantnější společností v oboru elektronického obchodování a má největší podíl na trhu ve Spojených státech, kde dosahuje 43 % online prodejů a cca 44 % všech vyhledávání produktů v USA.Tato platforma nabízí mnoho příležitostí, pokud jde o zvýšení prodejních výsledků nebo získání nových zákazníků. Temnou stránkou je však tvrdá konkurence, která může podniknout kroky a negativně ovlivnit image značky a příjmy podniku. Používání funkcí, jako je „historie cen Amazonu“, vás před zmíněnými praktikami uchrání.

Na Amazonu je skvělé, že je opravdu snadné k němu připojit nástroj pro sledování cen. Stále více prodejců dělá, co může, aby předběhli konkurenci, a proto mít po ruce grafy historie cen Amazonu může změnit pravidla hry.

Další informace: Proč byste měli prodávat na Amazonu? Průvodce krok za krokem.

Sledováním Amazonu získáte obrovskou příležitost získat cenné znalosti o trhu, které vám jistě usnadní správné rozhodování o cenách a výběr správné pozice v elektronickém obchodě. Díky spolehlivému nástroji pro sledování cen na Amazonu můžete také zjistit, co dělá vaše konkurence, abyste mohli efektivně nastavit vlastní ceny. Nastavení účinného softwaru vám také poskytne funkce, jako jsou upozornění na ceny, nabídky nejlepších nabídek, a ušetří vám tisíce hodin, které byste strávili tím, že byste vše dělali ručně.

Sledování cen na Amazonu je důležité zejména v případě, že jste výrobce a chcete zjistit odchylky od cen MSRP (doporučené ceny) v Evropě. V USA zase mohou výrobci prosazovat ceny MAP (minimální ceny), což činí sledování cen ještě důležitějším. Pomocí spolehlivého sledování cen na Amazonu se tak můžete chránit před podbízením cen ze strany jiných výrobců a ztrátou marže. Tímto způsobem nezůstane žádný pokles cen bez povšimnutí.

Další informace: Proč Amazon prodává pod doporučenou prodejní cenou?

Začněte sledovat ceny!

Nejnižší cena na Amazonu – ne vždy nejlepší volba

Pokusy konkurovat ostatním prodejcům v Amazonu by měly být kategoricky vynechány, protože jsou neúčinné. Je to kvůli algoritmům a systému řízení cen, do kterého patří mnoho maloobchodníků. Mohlo by dojít k poklesu cen a cenovým válkám, pokud by se prodejci snažili konkurovat stanovením stále nižších poplatků pro své zákazníky.

Snížení vlastní marže, aby se podnik dostal na stejnou úroveň jako konkurence, nepřinese požadovaný efekt a bude mít negativní dopad na podnikové finance. Díky sledování historie cen však můžete sledovat změny cen konkurence, kontrolovat svou marži a – v neposlední řadě – zvýšit objem online prodeje. Jinými slovy – Amazon Price Tracker vám poskytne veškeré poznatky a upozornění na ceny, abyste mohli překonat konkurenci, aniž byste museli snížit svou marži.

Také místo snahy o extrémní snížení cen je lepší zaměřit se na udržení úrovně spokojenosti zákazníka a zároveň udržet marži prodejce na ziskové úrovni. Pro podporu takového případu by maloobchodníci neměli zapomínat na optimalizaci výrobních nákladů, distribuce, dopravy nebo prováděných operací. Snadněji se to řekne, než udělá, zvláště když se snažíte sledovat ceny a změny produktů ručně. Při nastavování cen na Amazonu nebo jiné platformě elektronického obchodu použijte funkci sledování cen na Amazonu. Aplikace obohacená o nástroje, jako jsou upozornění na pokles cen, grafy historie cen a několik praktických přehledů, zlepší výkonnost vašich stránek díky atraktivním cenám vašich e-shopů.

Vyzkoušejte Dealavo – aplikaci pro sledování cen v e-shopech Amazon.

Vyzkoušejte Dealavo!

sales-promotions

Zjišťování porušení předpisů pomocí sledovačů cen Amazonu

Mezi nabídkami jsou i aukce Amazonu, které patří prodejcům, kteří nemají žádnou smlouvu. Nabízejí zboží, které je pod jeho tržní hodnotou, a porušují tak férovou hospodářskou soutěž. Existuje několik způsobů, jak proti tomuto jevu bojovat, a sice:

  • Registrace do Brand Registry – registru společnosti Amazon pro výhradní distributory určitých značek a služeb.
  • Vyhledávání neautorizovaných prodejců a nahlašování zneužití MAP (v USA), navrhování maloobchodních cen nebo nahlašování neznámého názvu společnosti.

Nicméně při ruční kontrole cen výrobků je odhalení takovýchto porušení sotva proveditelné. To je další důvod, proč byste měli zvážit použití aplikace pro sledování cen na Amazonu. Odhalení a nahlášení tohoto nežádoucího chování ze strany neautorizovaných prodejců vám pomůže zvýšit objem prodeje a doufejme, že z dlouhodobého hlediska minimalizuje riziko takových porušení trhu, což vám zároveň ušetří peníze a stres.

 

Začněte sledovat ceny!

distribution-report

Sledujeme ceny vašich konkurentů

Amazon Price Tracker – přemýšlejte mimo Buy Box

Buy Box je speciální modul umístěný na pravé straně vybraných aukcí Amazonu, který lze použít k nákupu konkrétního produktu. Tato funkce je k dispozici pouze osvědčeným prodejcům Amazonu s obzvláště atraktivními nabídkami. Více než 80 % prodejů na Amazonu se uskutečňuje pomocí tohoto tlačítka – to znamená, že přístup k Buy Boxu je příležitostí, jak výrazně zlepšit prodejní výsledky.

Pozici v poli Koupit vždy určuje algoritmus Amazonu, který analyzuje ostatní aukce nabízející podobný produkt a vybírá tu s nejlepší cenou, ne vždy však s nejnižší. Buy Box se obvykle používá pro nové produkty, ale nyní se v něm mohou často objevovat i použité nabídky.

Nezapomeňte: Nejlepší cena není vždy ta nejnižší. Zejména pokud jde o umístění produktu na Amazonu a umístění na stránce.

Zjistěte více: Jak vyhrát Amazon Buy Box?

Pro poskytovatele služeb sledování cen je mnohem levnější a jednodušší sledovat pouze nabídky s Buy Boxem. U tak velkého hráče, jako je Amazon, je však nutné monitorovat celou platformu, abyste získali úplný obraz o jejích cenových výkyvech. Spoléhání se na neúplné údaje poskytuje pouze omezené znalosti o cenách a nabídkách na Amazonu a také ztěžuje identifikaci nových prodejců. To znamená, že pokud se rozhodujete na základě neúplných informací, je velmi pravděpodobné, že se dopustíte chyb. Použití nástroje pro sledování cen na Amazonu, jako je Dealavo, je způsob, jak se tomu vyhnout.

Chcete-li efektivně sledovat ceny produktů Amazon, musíte začít výběrem poskytovatele monitorovacích služeb, který skutečně sleduje všechny nabídky zveřejněné v obchodě. Například ve společnosti Dealavo poskytujeme svým klientům kompletní informace o všech aukcích Amazonu, nejen o těch, které mají pole Koupit. Je to jako vševědoucí rozšíření prohlížeče, které vám ušetří čas i peníze.

Sledování cen na Amazonu od Dealavo vám umožní okamžitě zjistit pokles cen a díky spolehlivým upozorněním správně reagovat. Vyberte si Dealavo a podívejte se na další funkce optimalizace cen. Sledování cen Amazonu je jednou z největších předností Dealavo – sledování cen online i offline nebylo nikdy jednodušší.

 

Začněte sledovat ceny!

pricing-strategies

Historie cen Amazonu – vždy sledujte ceny

Sledování cen na Amazonu dělá zázraky, ale přístup k historii produktů je na vyšší úrovni. Chcete-li se stát úspěšným prodejcem v elektronickém obchodě, musíte být vždy připraveni na možné poklesy cen a změny na trhu. V dnešní době se cena vašeho produktu může drasticky změnit nejen na Černý pátek, ale i několikrát denně. Sledování cen produktů Amazon a kontrola historie cen produktů vám to pomůže zjistit:

  • když cena dosáhne nejvyšší úrovně,
  • zda konkrétní výrobek v období speciální nabídky skutečně zlevňuje, nebo cena zůstává stejná,
  • jaká byla nejnižší a nejvyšší cena konkrétního výrobku v grafech historie cen.

Existuje mnoho způsobů, jak ověřit historii cen Amazonu, takže ji rozhodně nemusíte sledovat ručně. V dnešní době mohou prodejci najít různé aplikace, které jim při ověřování historie cen pomohou. Jednou z nich je Keepa – specializovaná aplikace pro sledování cen Amazonu.

Zjistěte více: Jak zjistit historii cen produktu?

Získat grafy historie cen!

 

Jak používat Keepa pro propagaci produktů na Amazonu?

Keepa je platforma pro sledování cen, která pomáhá prodejcům řídit jejich online podnikání na Amazonu, např. poskytováním grafů historie cen. Je to také jeden z nejspolehlivějších a nejoblíbenějších nástrojů mezi dostupnými nástroji pro sledování cen v dnešní době. Software sleduje nejoblíbenější trhy, jako jsou Spojené státy, Velká Británie a Kanada, ale poskytuje také přehled o aktuální situaci na trhu v Brazílii nebo Indii.

Platforma se skládá ze tří hlavních sekcí:

1. Nabídky Keepa

Služba Keepa Deals umožňuje vyhledat produkt, který chcete sledovat. Obsah můžete filtrovat podle kategorie, typu nabídky, ceny nebo rozsahu slev, Po vyfiltrování se vám zobrazí různé funkce, například graf historie cen produktů Amazon. Kromě toho můžete díky této funkci dostávat oznámení v prohlížeči nebo e-mailem, kdykoli dojde k poklesu ceny.

2. Keepa Track

Na této stránce najdete historii sledování a nedávná upozornění, např. upozornění na pokles ceny.

3. Keepa Data

Zde najdete všechny shromážděné informace, které vám umožní učinit správné obchodní rozhodnutí a použít výhodnou cenovou strategii. Mezi danými funkcemi můžete využít:

  • Vyhledávač produktů: vyhledejte libovolný produkt, který chcete sledovat,
  • Prohlížeč produktů: import seznamů produktů,
  • Seznamy nejprodávanějších produktů: umožňuje vyhledávání a filtrování nejprodávanějších produktů,
  • Seznam nejprodávanějších produktů: kontrola nejsilnějších konkurentů,
  • Strom kategorií: pomáhá uspořádat shromážděná data,
  • API Keepa – poskytuje podrobný přehled požadovaných produktů.

Vyzkoušejte Dealavo – alternativu společnosti Keepa pro Amazon.

Vyzkoušejte Dealavo!

Keepa alternativy – najít Amazon Price Tracker pro vás

Kromě aplikace Keepa, která se věnuje sledování cen na Amazonu, můžete v dnešní době najít spoustu alternativních aplikací, které pomáhají obchodníkům s propagací produktů na Amazonu. Zde jsou některé čestné zmínky mezi mnoha dostupnými nástroji pro sledování cen:

1. Dealavo

Dealavo je nástroj, který poskytuje sledování cen pro e-shopy a značky plně integrované s Amazonem. Jedná se o online řešení, které umožňuje internetovým obchodům zkontrolovat, za jakou cenu prodává jejich konkurence produkty, které nabízejí. Jednou z klíčových funkcí nástroje Dealavo je možnost kontrolovat historii cen produktů. Dealavo také umožňuje stáhnout historii cen produktu ve formě Excelu, prostřednictvím rozhraní API a informuje vás o změnách na trhu prostřednictvím e-mailových upozornění. S rozšířením získáte všechny nejlepší nabídky, návrhy nejnižších cen, grafy historie cen a mnoho dalších užitečných funkcí.

Získejte bezplatnou ukázku!

2. CamelCamelCamel

Jedna z nejoblíbenějších alternativ Keepa’s. Hlavní věc, kterou se CamelCamelCamel liší od ostatních sledovačů cen, je, že je zcela zdarma. Kromě přístupu ke grafům historie cen nespočtu produktů na Amazonu vám program bude zasílat upozornění e-mailem nebo (pokud chcete ceny sledovat anonymně) vás bude informovat o změnách cen prostřednictvím kanálu RSS. Bezplatný a spolehlivý software pro historii cen – to zní dobře, že?

3. Earny

Vedle funkcí, které můžete najít v aplikacích Keepa nebo CamelCamelCamel, vám Earny umožní předem zjistit, zda se produkty na vašem seznamu sledovaných produktů skutečně změní, nebo ne. S Earny se navíc nemusíte obávat, že byste promeškali speciální nabídky – díky funkci cashback vám bude vrácena částka, pokud cena vašeho nákupu klesla.

Přestože Earny není bezplatný nástroj, jeho cenu lze stále považovat za přiměřenou, pokud porovnáme jeho možnosti s jinými nástroji pro sledování cen.

Program je k dispozici na zařízeních se systémy Android a iOS a také v prohlížeči Chrome.

4. Honey

Na závěr zmiňujeme rozšíření prohlížeče Honey, které je kompatibilní s prohlížeči Chrome, Firefox, Safari, Opera a Edge. Honey se od ostatních nástrojů pro sledování cen na Amazonu odlišuje uživatelsky přívětivým ovládacím panelem. Kromě toho umožňuje vyhledat promo kódy pro jakékoli zboží, o které máte zájem. K dispozici jsou také funkce upozornění.

 

Kontaktujte nás!

Dealavo nabízí plnou integraci se společností Amazon

Máte zájem zvýšit své prodeje na Amazonu? Nebo byste se možná rádi stali součástí seznamu nejprodávanějších ve svém oboru? Vyzkoušejte Dealavo!

Softwarové řešení Dealavo pro elektronické obchodování vám umožní nejen sledovat ceny na Amazonu, ale také nastavit dynamická cenová pravidla, abyste předběhli konkurenci. Není tajemstvím, že Amazon je platforma orientovaná na ceny. Proto je nastartování sledování cen prostě nutností, pokud chcete být úspěšným prodejcem na Amazonu. Není snadné vybrat si z mnoha programů pro sledování cen ten nejvhodnější, ale určitě bude hrát velkou roli ve vašem případném úspěchu na Amazonu.

Díky dvojímu ověření prováděnému našimi algoritmy strojového učení zaručujeme nejvyšší kvalitu dat. Dealavo navíc umožňuje sledovat různé stránky produktů, nejen ty, které jsou součástí BuyBoxu.

Amazon je bezpochyby nejlepším tržištěm pro prodejce elektronických obchodů na celém světě. Vyzkoušejte aplikaci Price Tracker Dealavo a zvyšte objem svých prodejů pomocí naší aplikace pro sledování cen na Amazonu!

Vyzkoušejte Dealavo!

FAQ

Které země lze sledovat pomocí služby Dealavo?


Pomocí softwaru Dealavo Pricing Tool můžeme sledovat ceny v jakékoli zemi, o kterou nás požádáte. Naše sledování cen funguje efektivně na každém trhu.

Kolik stojí Dealavo?


Na Dealavo platíte pouze za sledování cen sledovaných produktů. Ceny našich služeb jsou projednávány individuálně, neboť závisí na objemu vašeho sortimentu a rozsahu sledování. Univerzální cena neexistuje, ale nebojte se, nebudete zklamáni. Nabízíme 7denní zkušební dobu a po předání produktového feedu nám ihned založíme váš účet, takže můžete hned začít s první analýzou.

Co společnost Dealavo používá ke sledování cen?


Nástroj Dealavo Price Tracking Tool sleduje ceny pomocí mnoha metod. Hlavními faktory umožňujícími sledování cen jsou názvy produktů, kódy EAN, kódy GTIN, kódy ASIN a mnoho dalších.

Použití různých nástrojů pro sledování cen umožňuje společnosti Dealavo sledovat ceny co nejpřesněji.

Monitoruje společnost Dealavo různé velikosti produktů?


Ano, nástroj Dealavo Pricing Tool umožňuje firmám sledovat produkty různých velikostí.

Jak často Dealavo aktualizuje ceny?

Dealavo je známá jako jedna z nejrychleji fungujících webových stránek pro sledování cen na trhu. Pokud má cenový nástroj přístup k často aktualizovaným informacím, mohou být údaje aktualizovány každých 15 minut. Tak máte okamžitý přístup ke všem poklesům cen a změnám na trhu.

Jak společnost Dealavo zajišťuje vysokou kvalitu dat?


Sledování cen vyžaduje shromažďování přesných a aktuálních informací. Každá malá chyba v údajích může mít negativní vliv na podnikání.

Proto ve společnosti Dealavo používáme dvojí ověření dat. Naše platforma pro sledování cen využívá nejen algoritmy strojového učení k ověření všech informací, ale poskytuje také ruční ověřování kvality.

Zajišťujeme úspěšnou spolupráci

  • Kasia, Customer Success Manager Kasia, Customer Success Manager
    Věřím, že lepší vztahy s klienty znamenají větší úspěch pro obě strany. Je pro mě velkým zadostiučiněním, když mohu klientovi pomoci maximalizovat jeho hodnoty s Dealavem a dosáhnout jeho dlouhodobých cílů.
  • Ola, Customer Success Ola, Customer Success
    Při kontaktu s klienty je rozhodující laskavost a individuální přístup – snaha o vybudování pevného obchodního vztahu založeného na potřebách klienta. Ve společnosti Dealavo nám záleží na úspěchu našich klientů, a proto se snažíme usnadnit jim práci tím, že jim poskytujeme přesné údaje, které zjednodušují rozhodovací proces.
  • Kasia, Customer Success Kasia, Customer Success
    Při mé práci s klienty jsou nejdůležitější dobré vztahy a důvěra, abych jim mohl ukázat skutečné výhody spolupráce. Je nesmírně uspokojující společně realizovat řešení a pomáhat klientům v jejich každodenní práci i v rozvoji jejich podnikání. Je úžasné sledovat jejich růst.
  • Monika, Customer Success Monika, Customer Success
    Nejoblíbenější částí mé práce je kontakt s lidmi. Je uspokojující pomáhat klientům a uspokojovat jejich potřeby. Baví mě být „hlasem“ klienta ve společnosti Dealavo a starat se o neustálý růst našeho produktu. Spokojený klient = spokojená já 🙂

Naši klienti